NTREK

NTREK is een relatief jong West-Vlaams hiphopcollectief dat bestaat uit vier leden: Baadasssss, Cfour, Mr. Brown en Ljipe Trukn. Vier artiesten die elk op hun manier al jarenlang hun liefde voor hiphop omzetten in heerlijke teksten en knetterharde beats en die, sinds ze de krachten gebundeld hebben in NTREK, langzaamaan uitgroeien tot een blikvanger in het Belgische hiphoplandschap. In 2012 trapte dit viertal voor de eerste maal de deur open met de fel gesmaakte EP ‘Mjir dan nen track’. Een jaar later bracht de groep samen met Brihang, JtotheC en DJ SNS ook de WUK EP uit, in gelimiteerde oplage op vinyl.

Dat wil evenwel niet zeggen dat de afzonderlijke leden geen adelbrieven kunnen voorleggen. Zo haalde rapper Baadasssss met zijn soloplaat ‘Ik ben ton azwo’, die ook in 2012 uitkwam, een award als beste artiest binnen op de voorbije editie van de Vlaamse Rap Awards. Daarnaast was hij datzelfde jaar uitgebreid te zien op Een, in een aflevering van het programma ‘In de Mix’. Ook rapper Cfour en dj/beatmaker Mr. Brown hebben intussen al lang hun strepen verdiend in de Belgische hiphopscene. De som van de afzonderlijke delen zorgt ervoor dat NTREK garant staat voor solide en pure hiphop, met teksten die gedrenkt zijn in die heerlijke West-Vlaamse tongval.

Momenteel houdt het West-Vlaamse viertal de blik gericht op de toekomst. Hun binnenkort te verschijnen full album zal verschijnen onder de vlag van Fake Records, het label waar ook provinciegenoot en bloedbroeder Brihang en de Gentse groep Uberdope resideren. Een releasedatum prikt NTREK nog niet vast. De muziek komt immers op de allereerste plaats, en dan volgt de rest wel vanzelf.